Baby's gek op stevige muziek

Kinderen tussen de 5 en 24 maanden zijn meer geboeid door het ritme van muziek dan door het gepraat van mensen. Dat blijkt uit Brits onderzoek.

Onderzoekers van de University of York bestudeerden het gedrag van 120 kinderen, terwijl deze luisterden naar klassieke muziek, pratende mensen en ritmische beats.

Zo ontdekten ze dat alle kinderen reageerden op de muziek door ritmisch met hun handen, voeten en hoofd te schudden. Bij het luisteren naar pratende mensen deden de kinderen dit echter niet.

Ook ontdekten de onderzoekers dat kinderen met een goed ontwikkeld ritmegevoel over het algemeen meer plezier leken te hebben tijdens het experiment.

"Het onderzoek suggereert dat vooral het ritme van de muziek een reactie bij kinderen oproept en niet de andere kenmerken zoals melodie", aldus onderzoeker Marcel Zentner. Ook ontdekten ze dat kinderen die beter in staat waren op de maat van de muziek te bewegen, meer lachten."

De resultaten van het experiment zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences.

Bron: Nu.nl

happybaby3

Op April 22, 2011